BEWIT KOKOSOVÝ OLEJ FRAKCIONOVANÝ (0,5 litru) BEWIT KOKOSOVÝ OLEJ FRAKCIONOVANÝ (0,5 litru)
BEWIT KOKOSOVÝ OLEJ FRAKCIONOVANÝ (0,5 litru) BEWIT KOKOSOVÝ OLEJ FRAKCIONOVANÝ (0,5 litru)

BEWIT KOKOSOVÝ OLEJ FRAKCIONOVANÝ (0,5 litru)

381 Kč s DPH 401 Kč

-5%

Všestranně využitelný, výborná vstřebatelnost, netuhne při masáži, lahodný v kuchyni.

Množství

FRAKCIONOVANÝ KOKOSOVÝ OLEJ / MCT

Tento prémiový frakcionovaný kokosový olej zaujme nejen svým přirozeným složením, ale také nápaditou, tekutou konzistencí. Oblíbené ovocné saláty, smoothie i proteinové nápoje promění na výživnou svačinku, která vskutku nakopne. Navíc je lahodný a rozplývá se na jazyku.

HISTORIE

Strom hojnosti, strom nebes

Kokosové palmy zdaleka nejsou jen exotickým skvostem katalogových pláží. Již za dob existence starých asijských kultur byly tyto Stromy hojnosti, stromy nebes zasvěceny tehdejšímu božstvu. A kokosové ořechy, ty sloužily k náboženským rituálům. [1]

Již před 4 000 lety

Je to až neuvěřitelné, ale kokosový olej byl lisován již před 4 000 lety. Už tehdy byl užíván jak vnitřně, tak zevně jako účinný prostředek na vysušenou pokožku a k vlasové terapii. V tropických, sluncem zalitých oblastech byl absolutní nutností. [2]

Funkční potravina výjimečných vlastností

Pro své výjimečné vlastnosti již desítky let zaujímá kokosový olej jedno z předních míst na trhu s funkčními potravinami. [1,2]

PŮVOD A PĚSTOVÁNÍ

Olejnatá dužina

Kokosovník ořechoplodý je notoricky známou, líbivou palmou lemující břehy tropických řek a moří. Výsledný kokosový olej je získáván z dužiny jejich zralých plodů, kokosových ořechů.

Frakcionovaný

Frakcionace je jednoduchý proces zahrnující podchlazení kokosového oleje a oddělení tímto způsobem vzniklých pevných podílů. Svou tekutou konzistenci si frakcionovaný kokosový olej zachovává i při chladírenských teplotách. [3]

SLOŽENÍ A VLASTNOSTI

Kyselina kaprylová, kyselina kaprinová

Triumfem frakcionovaného kokosového oleje jsou obsažené mastné kyseliny se středně dlouhým řetězcem, odtud jeho druhý název MCT (Medium Chain Triglycerides). Jedinečné nutriční vlastnosti oleji udávají zejména kyseliny kaprylová (C8) a kaprinová (C10), které jsou v oleji obsaženy v nejvyšším množství.

Přirozeně průzračný, příjemně jemný

Vzhledem ke svému unikátnímu složení a způsobu zpracování je MCT, frakcionovaný kokosový olej přirozeně průzračný. Navíc vyniká překvapivou, příjemně jemnou chutí.

Plný dostupné energie

Velkou předností MCT, frakcionovaného kokosového oleje je jeho snadná vstřebatelnost a stravitelnost, která je dána vysokým obsahem mastných kyselin se středně dlouhým řetězcem. Tyto mastné kyseliny obcházejí zdlouhavý proces trávení, jsou transportovány přímo do jater a neprodleně přeměněny v energii. Představuje tak zcela výjimečný zdroj lehce dostupné energie. [4]

POUŽITÍ

Do ovocných salátů, smoothie i proteinových nápojů

Pro svou přirozeně lahodnou chuť a rozplývavou konzistenci je frakcionovaný kokosový olej vhodnou přísadou do snídaňových kaší, ovocných salátů, smoothie i proteinových nápojů. Můžete jej přidat zkrátka všude, kde je jeho jemná chuť žádoucí.

Perfektní nosná báze pro mnoho účelů

Pro svou neutrální vůni, tekutou konzistenci a dobrou vstřebatelnost je frakcionovaný kokosový olej perfektní nosnou bází pro kosmetické přípravky. Při ředění esenciálních olejů, výrobě přírodní kosmetiky i při míchání masážních olejů jej zajisté oceníte.

NA ZÁVĚR

  • 100% přírodní
  • Bez barviv a konzervantů
  • Vhodný pro vegany a vegetariány

ZEMĚ PŮVODU

Indie

ZDROJE

[1] SHANKAR, PADMINI, SUMAN AHUJA a ALEXANDRA TRACCHIO. Coconut oil: a review. ResearchGate. 2014, 62–64.

[2] MARINA, A. M., Y. B. CHE MAN, S. A. H. NAZIMAH a I. AMIN. Chemical Properties of Virgin Coconut Oil. Journal of american oil chemical society. 2009, (86), 301–307.

[3] MARIKKAR, J.M.N., D. SARAF a M.H. DZULKIFLY. International Journal of Food Properties. 2013, (16), 1284–1292.

[4] Décombaz, J.; Arnaud, M.; Milon, H.; et al. Energy metabolism of medium-chain triglycerides versus carbohydrates during exercise. Eur. J. Appl. Physiol. Occup. Physiol. 1983, (52), 9–14.


 

ø výživové údaje Na 100 g
Energetická hodnota 3700 kJ / 900 kcal
Tuky 100 g
– z toho nasycené mastné kyseliny 99,9 g
Sacharidy 0 g
– z toho cukry 0 g
Bílkoviny 0 g
Sůl 0 g
Sakura Clinic

© Copyright 2024